به گزارش قد سآنلاین امیر کرمزاده شامگاه چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه در سالن همایش استانداری سمنان افزود: ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصرهها و ۱۴ میلیارد تومان از محل مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع دستی استان سمنان پرداخت شد.
وی بیان کرد: بازاریابی و توجه به تجاری سازی لازمه رونق صنایعدستی دستی است و تحقق این راهبرد در استان سمنان دنبال میشود.
این مقام مسوول افزود: هنرمندان صنایعدستی استان سمنان در رشتههای مختلف به صورت انفرادی تولید محصول دارند و اگر هنرمندان هر رشته به صورت جمعی به منظور افزایش تولید فعالیت کنند بازار صنایعدستی رونق خواهد گرفت.
کرمزاده تصریح کرد: حضور در نمایشگاههای خارجی لازمه معرفی، تجاریسازی و رونق فروش صنایعدستی در عرصه ملیزو بینالمللی است، اما استان سمنان فقط یک حضور در نمایشگاه خارجی داشته و کمک مالی به هنرمندان برای اعزام به نمایشگاههای بینالمللی ضروری است.
وی یادآور شد: هنرمندان صنایع دستی استان سمنان برای فعالیت و تولید محصولات صادراتی آموزش ندیدهاند و حجم تولید در صورت سفارش انبوه جوابگو نیست.
کرمزاده ابراز کرد: با وجود حجم کم تولید ۱۷ میلیارد تومان محصولات هنرمندان استان سمنان در نمایشگاههای صنایعدستی به فروش رفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: دولت و مجلس شورای اسلامی در زمینه تخصیص اعتبارات به صنایعدستی بیش از پیش توجه کنند.
وی وضعیت اعتبارات تسهیلاتی راخوب ارزیابی کرد و افزود: اعتبارات در بخشهای دیگر صنایعدستی نیازمند تقویت است.
کرمزاده یادآور شد: آموزش اولیه صنایع دستی در بخش فنی و حرفهای ارائه میشود و آموزشهای پیشرفته در میراثفرهنگی ارائه میشود که اعتبارات در این بخش نیازمند تقویت است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: بستهبندی و بازاریابی محصولات صنایعدستی باید تقویت شود و نقش تعاونیهای صنایعدستی در این زمینه بیش از پیش پررنگ شود.
وی افزود: ۱۶ تعاونی صنایعدستی و یک اتحادیه در استان سمنان وجود دارد و باید برای حضور در نمایشگاهها تعاونیها توانمند شوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان از رسانهها خواست در زمینه معرفی هنرمندان صنایعدستی همراهی کنند.
وی با تاکید بر تلاش برای تقویت صنایعدستی در روستاها، ادامه داد: روستاییان به دلیل مشکلات مالی به شهرها مهاجرت میکنند و کمک مالی برای رونق صنایع دستی موجب مهاجرت معکوس به روستاها میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: آموزش صنایع دستی به ۷۰ نفر از زندانیان استان در راستای توانمندسازی و اشتغالزایی ارائه شد.
شهرداریها در عمل به وظایف خود در رونق گردشگری نقشآفرینی کند
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان با اشاره به اذعان مسوولان شهرداری به خرید ۸۰ خانه تاریخی از سوی شهرداری سمنان، گفت: شهرداری سمنان به جای خرید خانه تاریخی برای درآمدزایی خود در زمینه عمل به وظایف خود در حوزه رونق گردشگری نقشآفرینی کند.
تخریب ساختمان کنار کاروانسرای تاریخی در انتظار اصلاحیه نامه هیات وزیران
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: در نامه هیات وزیران درباره تغییر بهرهبردار کاروانسرای تاریخی سمنان و ساختمان در جوار آن به اسم این ادارهکل اشکالاتی دارد که باید اصلاح شود.
وی بیان کرد: پس از اصلاح نامه هیات وزیران و صدور سند مالکیت و بهرهبرداری دادگاه انقلاب به نام ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان برای تخریب ساختمان اقدام میشود.
تکمیل بازارچه صنایعدستی نیازمند ۲۰ میلیارد تومان اعتبار
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: تکمیل بازارچه صنایع دستی سمنان و استفاده به عنوان پایانه صادراتی نیازمند ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.
وی بیان کرد: ساخت بازارچه صنایع دستی از مصوبات سفر رییس جمهور به استان سمنان است و تاکنون ۹ میلیارد تومان هزینه شد و برای تکمیل ۲۰ میلیارد تومتن نیاز است و پایانه صادرات صنایعدستی باشد.
این مقام مسوول تصریح کرد: ۱۲۰ میلیارد تومان طی سه سال مصوبه سفر رییس جمهور به استان سمنان است که ۱۵ میلیارد تومان مربوط به بازارچه صنایع دستی میشود که اکنون ۹ میلیارد تخصیص یافت.
وی افزود: سال گذشته ۱۳میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان و امسال ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مصوبه سفر رییس جمهور به استان سمنان اختصاص یافت.
کرمزاده اظهار کرد: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان ملکی به ارزش ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان دارد که اخذ سند و فروش ملک در راستای مولدسازی و تکمیل طرحهای نیمه تمام در دستور کار است.
فعالیت ۱۴ فروشگاه صنایعدستی در استان سمنان
سرپرست معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: ۱۴ فروشگاه صنایعدستی در استان سمنان شامل هفت فروشگاه در شاهرود، پنج فروشگاه در سمنان، ۲ فروشگاه در دامغان فعال و یک فروشگاه در مهدیشهر در حال دریافت مجوز است.
سمانه سلطانیپور در این نشست افزود: خوشه سفال و سرامیک با توجه به شمار کارگاههای فعال استان و تنوع در نوع لعاب، طرح، رنگ مورد پیگیری است.
وی تاکید کرد: مطالبه ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از شرکت شهرکها تحقق مرحله خوشه است و سپس کنسرسیوم برای تامین بازار فروش پیگیری خواهد شد.
وی بیان کرد: صنایعدستی زمانی که همگرایی شکل بگیرد میتواند موثر باشد و به اهداف برسد.
سلطانیپور خاطرنشان کرد: اتاق فکر معاونت صنایعدستی استان سمنان برای رونق این صنعت تشکیل شده و نشستهای تخصصی برگزار میشود.
وی بیان کرد: در کشور ۲۹۳ رشته صنایع دستی وجود که از این تعداد ۵۳ رشته در استان سمنان فعال است.
وی افزود: احیای رشتههای صنایعدستی منسوخ شده در استان سمنان با اهتمام ویژه پیگیری میشود و اکنون رشته چنگوم دوزی احیا شده است.
سلطانیپور اظهار کرد: ۲ هنرمند سوزندوزی استان سمنان در رویداد سهگام موفق به کسب رتبههای شایسته تقدیر و رتبه برتر شدند.
سرپرست معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: رفع مشکلات در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ و رفع مشکلات در بیمه تامین اجتماعی هنرمندان صنایعدستی از چالشهای این حوزه است که انتظار میرود رسانهها در رفع این مشکل همراهی کنند.
نظر شما